ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі , розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі Послуги їдалень щодо забезпечення харчування підопічних закладу(аутсорсинг),код ДК: 021:2015- 55510000-8 Послуги
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі , розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: КЗ «Могилівський ГП « ДОР», ЄДРПОУ 21911036, вул. Берегова 42- А, с. Могилів.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Послуги їдалень щодо забезпечення харчування підопічних закладу(аутсорсинг),код ДК: 021:2015- 55510000-8 Послуги їдалень
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-12-30-008595-a , відкриті торги з особливостями.
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 10 406 682.00 грн без ПДВ. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі прораховано згідно орієнтованого моніторингу середніх цін на основні продукти харчування по Дніпропетровській області
Розмір бюджетного призначення: 10 406 682.00 грн згідно з очікуваної вартості предмета закупівлі.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Замовник здійснює закупівлю на Послуги щодо забезпечення харчування підопічних закладу (аутсорсинг), код ДК 021:2015 - 55510000-8 Послуги їдалень . Тому для дотримання принципів Закону, а саме: максимальної економії та ефективності, Замовником було прийнято рішення провести закупівлю на Послуги щодо забезпечення харчування підопічних закладу (аутсорсинг), код ДК 021:2015 - 55510000-8 Послуги їдалень з певними технічними і якісними характеристиками, які найбільше відповідають потребам та вимогам Замовника.
- Детальний опис предмета закупівлі:
Назва предмета закупівлі |
Послуги щодо забезпечення харчування підопічних закладу(аутсорсинг) , код ДК 021:2015 - 55510000-8 Послуги їдалень
|
Код ДК 021:2015 |
55510000-8 Послуги їдалень |
Кількість послуг |
1 послуга |
Місце надання послуг
|
|
Строк надання послуг
|
до 31 грудня 2025 року |
2.Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі:
Кількість підопічних -165 чоловік(Загальний стіл – 155 чоловік, дієтичний стіл – 10 чоловік)
Кількість підопічних на протязі доби змінюється відповідно до реальної потреби Замовника
Кількість днів харчування – 311 днів.
Всього: 51315 чоловіко/днів .
Строк надання послуг: по 31 грудня 2025 року включно.
Учасник у пропозиції також враховує необхідність виконання послуг у вихідні та святкові дні.
Видача готових страв повинна проводитися за таким графіком:
Сніданок з 08:00 до 08:30
Обід з 12:00 до 12:40
Полудень з 16:30 до 17:00
Вечеря з 18:30 до 19:00
- Учасник зобов’язаний під час надання послуг в обов’язковому порядку застосовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
- У місці надання послуг їдалень Виконавцю дозволяється самостійно приготування страв за асортиментом згідно тижневого перспективного меню.
- Забезпечити харчоблок необхідним холодильно-технологічним обладнанням.
- Видача готових страв здійснюється Виконавцем через їдальню у місці надання послуг їдалень.
- Проводити щоденний бракераж готових страв за участю працівників закладу у відповідності з діючими інструкціями, положеннями про бракераж.
- Виконавець несе відповідальність за якість та безпеку готової продукції, яка видається до споживання згідно норм чинного законодавства України.
- Забезпечити надходження продуктів харчування до місця надання послуг разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.
- Продукти, які використовуються під час приготування їжі, повинні супроводжуватися якісними посвідченнями (декларацією виробника) ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
- Протягом надання послуг Учасник повинен забезпечувати належний санітарний стан харчоблоку Замовника.
- Протягом надання послуг Учасник повинен забезпечувати схоронність приміщень та обладнання Замовника, які використовуються Учасником під час надання послуг. У разі необхідності здійснювати відшкодування завданих збитків.
- Учасник несе відповідальність за якість приготування страв на закріпленому об’єкті.
- Оплата комунальних послуг під час надання послуг здійснюється Виконавцем згідно вимог чинного законодавства. Учасник зобов’язаний укласти з КЗ « Могилівський ГП « ДОР» ( в термін не пізніше дати укладення договору про закупівлю) договір відшкодування комунальних послуг на такі види енергоносіїв (електрична енергія та природний газ). Загальна площа приміщень харчоблоку та допоміжних приміщень складає 149,9м2 ( в тому числі опалювальна площа 131,8м2). Окремо на вводі, що розташований у харчоблоці, встановлено лічильник зі споживання електричної енергії.
- Виконавець здійснює відшкодування спожитих комунальних послуг шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок Замовника згідно наданих рахунків та актів протягом 10 (банківських) днів з дати закінчення розрахункового періоду, на підставі укладеного окремо (на час дії Договору щодо забезпечення харчування підопічних закладу (аутсорсинг), код ДК:021:2015 – 55510000-8 Послуги їдалень) договору на відшкодування комунальних послуг.
- Послуги, що надаються Виконавцем Замовнику, мають відповідати вимогам чинного законодавства та напрямку закладу, зокрема:
- Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997,
- Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 2639-VIII від 06.12.2018;
- Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» №590 від 01.10.2012;
- Наказу Міністерства охорони здоров’я України «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб» № 280 від 23.07.2002;
- Постанові Кабінету Міністрів України «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах, сфери управління Міністерства праці та соціальної політики» № 324 від 13.03.2002.